EnergieLabel Woningen

Waarom een EnergieLabel?

In het kader van de Europese richtlijn (de EPBD) moet elke woning en/of utiliteitsgebouw die gebouwd, verkocht of opnieuw verhuurd wordt voorzien zijn van een EnergieLabel. Per 1 januari 2021 is de NTA8800 ingegaan. Deze is vastgelegd in de ISSO 82.1 methode 2020. Op het energielabel staan de BENG indicatoren vermeld waarmee de energetische kwaliteit van de woning worden weergegeven. Daarnaast worden enkele globale energiebesparende maatregelen aangegeven om uw gebouw energiezuiniger te maken.

De woningeigenaar is verplicht om een geldig EnergieLabel van zijn woning in het bezit te hebben. Het ontbreken van een EnergieLabel kan leiden tot boete oplegging vanuit de overheid. Deze boetes liegen er niet om en kunnen oplopen tot bedragen in de orde van € 435,- per woning. Het EnergieLabel dient te worden opgesteld door een gediplomeerd Energie Prestatie Adviseur Woningen conform de regelgeving en richtlijnen vastgelegd in de BRL-9500 en ISSO 82.1.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u via het contactformulier uw gegevens doorgeven waarna u een offerte op maat van ons zult ontvangen.

Check uw EnergieLabel

Check uw huidige energielabel en/of ontvang een offerte. Indien u akkoord bent, kunt u de offerte direct voor akkoord geven en nemen wij contact met u op voor het maken van een opname afspraak op locatie.