Waarom een Energielabel ?
In het kader van de Europese richtlijn (de EPBD) moet elke woning en/of utiliteitsgebouw die gebouwd, verkocht of opnieuw verhuurd wordt voorzien zijn van een Energielabel. Een Energielabel voor Utiliteit word ook wel Bedrijf Onroerend Goed (BOG) genoemd. Per 1 januari 2021 is de NTA8800 ingegaan. Deze is vastgelegd in de ISSO 75.1 methode 2020. Op het Energielabel staan de BENG indicatoren vermeld waarmee de energetische kwaliteit van het gebouw wordt weergegeven. Daarnaast worden enkele globale energiebesparende maatregelen aangegeven om uw gebouw energiezuiniger te maken.
De gebouweigenaar is verplicht om een geldig Energielabel van het gebouw in zijn bezit te hebben. Het ontbreken van een Energielabel op een gebouw kan leiden tot boete oplegging vanuit de overheid. Deze boetes liegen er niet om en kunnen oplopen tot bedragen in de orde van € 870,- per gebouw. Het Energielabel dient te worden opgesteld door een gediplomeerd Energie Prestatie Adviseur Utiliteit conform de regelgeving en richtlijnen vastgelegd in de BRL-9500 en ISSO 75.1.
Het Tarief
Het tarief voor het opstellen van een Energielabel Utiliteit is afhankelijk van het aantal m2 BVO. Vul hierna uw adresgegevens in en u ontvangt directe een offerte op maat.
Wanneer u meerdere gebouwen in een overeenkomst wil opdragen, wordt er een kortingsstaffel gehanteerd, stuur dan uw offerte aanvraag via het contactformulier aan ons toe.
Wat is het huidige label?
Check uw huidige Energielabel en/of ontvang een offerte. Indien u akkoord bent, kunt u de offerte direct voor akkoord geven en nemen wij contact met u op voor het maken van een opname afspraak op locatie.
DEN Techniek & Advies is ook vindbaar via EP energielabels.
Stappenplan EnergieLabel: